MINDINŐ logó

Debreceni Állatkert – Újra Nyár Esti séták

debreceni állatkert

A Debreceni Állatkert 1958-ban, a hazai vidéki állatkertek közül elsőként nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. 1961-től a mellette lévő Vidámparkkal összevonva működik Nagyerdei Kultúrpark néven, emellett 1992 óta növénykerti feladatokat is ellát.

A három, mára már szétválaszthatatlanná vált tevékenységi kör teszi a Nagyerdő fái között található parkot igazán egyedülállóvá. Az elmúlt évtizedek során Debreceni Állatkert és Vidámpark cívisváros kiemelt kulturális és szabadidős intézményévé vált.

debreceni állatkert
debreceni állatkert

Állatkert és Növénykert

Az intézmény 17 hektáron mutatja be öt földrész 200 fajának 900 egyedét. Az állatkert legnépszerűbb lakói közé tartoznak a Magyarországon csak Debrecenben látható recés zsiráfok, a nílusi vízilovak, a szibériai tigrisek, a fehérkezű gibbonok, a pápaszemes pingvinek és a játékos kapucinusmajmok.

2022-ben kialakításra került egy afrikai tematikájú rendezvényhelyszín is Samburu panorámaterasszal, ahol a zsiráfok közvetlen közelében szintén sok-sok programlehetőséget kínálnak. A növénykertben egyaránt fellelhetők hazai, illetve a világ különböző tájairól származó egzotikus fajok is. Az Állatkert és Növénykert az év minden napján nyitva tart.

debreceni állatkert
debreceni állatkert

Vidámpark – Debreceni Állatkert

A nagyerdei Vidámpark ma hazánk egyetlen állandó szórakoztatóparkjaként működik. Jelenleg 24 játékelemmel rendelkezik, a folyamatosan bővülő és színesedő kínálatban megtalálhatók régi klasszikusok, például a patinás Lovasforgó és dodzsem, illetve olyan modern attrakciók, mint a Kukac hullámvasút vagy a megújult Apollo-X.

2023. augusztusában új attrakcióval, egy barokk körhintával bővült az élményelemek sora.

A Vidámpark a tavaszi szünettől október 31-ig tart nyitva. Áprilisban a tavaszi szünet minden napján, azt követően hétvégén és ünnepnapokon lehet látogatni. Májustól augusztusig minden nap nyitva tart, majd szeptembertől október végéig hétvégéken és ünnepnapokon, valamint az őszi szünet minden napján várják a látogatókat.

Programok – Debreceni Állatkert

Az Állatok akcióban program keretében a látogatók látványetetések mellett akár különleges kísérőt is kaphatnak a jó időben sétára induló pingvinovisok személyében, vagy testközelből megismerkedhetnek a gyűrűsfarkú makikkal a Katta-sétányon.

Az intézménybe az év bármely napján érdemes ellátogatni, viszont vannak jeles napi rendezvények is, ilyen például a Gyermeknap, az Állatkertek Éjszakája és a Halloween Party.

Ha szeretnétek exkluzív vezetett sétán bepillantást nyerni az állatvilág titokzatos esti életébe, jó hír, hogy a nyári szünetben ismét megrendezzük az elmúlt években népszerűvé vált Esti sétákat.

A visszatérő vendégeknek is újdonságokat tartogató szakvezetéseken zoopedagógusok és állatgondozók segítségével első kézből megtudhatjátok, hogyan töltik a nap végét az olyan ikonikus lakóink, mint a pápaszemes pingvinek, nílusi vízilovak és recés zsiráfok, de megtekinthetitek a nagyragadozók éjszakai portyáját és a Pálmaház megannyi különlegességét is. Az egész estés programon alkalomhoz illő falatok, illetve alkoholos vagy alkoholmentes frissítő is vár titeket a Samburu panorámateraszon.

Megközelítés – Debreceni Állatkert

A Debreceni Állatkert és Vidámpark a Nagyerdő déli részén, a stadion közvetlen közelében található. A közelben ingyenes parkoló elérhető, a tömegközlekedők számára pedig kevesebb, mint 5 perc sétával elérhető az Aquaticum elnevezésű villamosmegálló.

Szállásajánlatunk: Hotel Divinus

Bejegyzés megosztása

Legfrissebbek: