MINDINŐ logó

Aquaticum Debrecen – az óriás „játszótér”

aquaticum debrecen
Aquaticum Debrecen - a Nagyerdő szívében található fürdőközpont termál-, gyógy-, strand-, élményfürdő, aquapark és wellness részlegeivel valamennyi generáció számára komplex szolgáltatásokat kínál.

Aquaticum Debrecen – A debreceni Nagyerdő szívében, varázslatos természetvédelmi területen található a debreceni Aquaticum SPA, mely különleges stranddal, termálfürdővel és fedett mediterrán élményfürdővel várja azokat, akik regenerálódni, gyógyulni vagy kikapcsolódni szeretnének. A mintegy 93 ezer négyzetméteres vízi birodalom a család minden tagja számára biztosítja az önfeledt lubickolás feltételeit – akár még egy éjszakai fürdőzés keretében is.

Mediterrán Élményfürdő – Aquaticum Debrecen

Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő egy 66 méter átmérőjű kupolacsarnokban található. A különleges létesítmény dús trópusi növényzete és számos élményeleme révén nyarat varázsol az év minden napjára, minden fürdővendég szívébe. A vízi paradicsom egész napos kikapcsolódást, szórakozást jelent minden generációnak, 0-99 éves korig.

aquaticum debrecen
aquaticum debrecen

A legkisebbeket speciális klórmentes bébimedencével, a nagyobbakat gyerekmedencével, kültéri és beltéri gyermekjátszóval várják. Az élményfürdőben ezek mellett van még hullám- és élménymedence is, továbbá izgalmas csúszda, mászófal, vízicsopper, waterball, jakuzzik, barlangfürdők, sodrófolyó, gejzír, dögönyözők, gomba- és nyakzuhanyok, illetve egy Mediterrán Étterem és Thai Masszázscentrum.

Nem mindennapi élmény a 12 méter magas főépület víz- és növényfala között az óriáscsúszdák egyikén lecsúszni! Az épület tetején található napozó terasz, vízi bár és üvegaljú medencék teszik még izgalmasabbá a kikapcsolódást.

A család minden tagja számára szórakozást és pihenést nyújtó strandfürdő a vizes élmények mellett a színpadon is tart meglepetéseket: tematikus programok, színházi előadások, koncertek színesítik tovább a kínálatot, emellett játszótér, kondipark, különböző labdajátékok állnak a rendelkezésére a kicsiknek és nagyoknak. A finomságokról a gasztro sétány éttermei, és a fürdő területén lévő vendéglátóhelyek gondoskodnak. 

A Mediterrán Élményfürdő és a Mediterrán Szaunacentrum a Termálfürdőből zárt folyosórendszeren keresztül érhető el.

Termálfürdő – Aquaticum Debrecen

A termálfürdő medencecsarnokában 33, 35 és 38 fokos termálvizes medencék közül választhatnak a vendégek. Minden medencében megtalálhatóak a kényelmes ülőpadok, amelyek a kellemes pihenést, ellazulást segítik elő.

A 33 fokos medencében levegőbefúvással létrehozott buzgárok kellemes bizsergető, pezsgő élményt biztosítanak a fürdőzőknek. A 35 fokos medence élményelemei, a gombazuhanyok és dögönyözők frissítő masszázzsal járulnak hozzá a fáradt izmok regenerációjához. A termálfürdő 20 és 40 fokos vízzel feltöltött medencéiben váltófürdőt vehetnek azok, akik szeretnék felpezsdíteni vérkeringésüket. Az egyik legkedveltebb medence a lóhere alakú kültéri 36-38 fokos medence, amelyben a dögönyözők, nyakzuhanyok és a víz alatti masszázssugár segíti az ellazulást, át masszírozva hátat, vállat, derekat.

aquaticum debrecen

Gyógyászat – Aquaticum Debrecen

A 65 fokos debreceni gyógyvíz alkálikloridos, hidrogénkarbonátos, jódos, brómos, nátriumkloridos hévíz, amely számottevő kalciumot, magnéziumot, metabórsavat és metakovasavat is tartalmaz.

A fürdő gyógyászati részlegén közel 40-féle gyógyvízre alapozott kezeléssel szakorvosok közreműködésével segítik elő a vendégek gyógyulását. A szakorvosok az orvosi vizsgálat eredményeként egyénre szabott kúraprogramot állítanak össze. A gyógyközpontban a hagyományos fürdőterápia mellett a fizioterápia, mozgásterápia széles skáláját alkalmazzák. A hagyományos, a vízi terápiás és a természetes gyógykezelések három alappilléren: a prevención, a terápián és a rehabilitáción nyugszanak.

A gyógyászat szolgáltatásai között az orvosi rehabilitáció céljából társadalombiztosítási támogatással vagy fizetős szolgáltatásként igénybe vehető gyógyászati ellátások a következők: gyógyvizes kezelések, prevenciós célú masszázsok, fizikoterápia, speciális wellness és rehabilitáció, mozgásszervi kezelések.

Szaunavilág

Az egészségtudatos ember számára a szaunázás kiváló lehetőséget biztosít a relaxálásra, jó közérzetet adva újraéleszti az ember szellemi és testi frissességét. A termálfürdőben egy több száz négyzetméter alapterületű Szaunavilág található, melyben finn szaunák, gőzkabinok, jégkút, tepidárium, infra szauna, hideg vizes csobbanó medence, Kneipp medencék és élményzuhanyok szolgálják vendégek kikapcsolódását.

A Szaunavilág területén két elkülönített pihenőszoba és egy pihenőkert is található. A pihenőterekben nyugágyak, hangulatvilágítás és halk relaxációs zene teszik kellemesebbé a vendégek pihenését és kikapcsolódását.

A wellness-sziget – Aquaticum Debrecen

A termálfürdőben található wellness-szigeten komplex wellness- és egészségmegőrző szolgáltatások várják a vendégeket, így keleti mozgásprogram, hagyományos és távolkeleti masszázsok, wellness-fürdők, és Thalasso-kezelések.

Az Aquaticum Spa egyes részlegeit külön-külön is igénybe lehet venni, de akár tetszés szerint kombinálni is lehet az élményeket, mivel a részlegek között egyszerű az átjárás.

SZÁLLÁS ajánlatunk: Hotel Divinus Debrecen

Bejegyzés megosztása

Legfrissebbek: