Nyári grillpartyk egy legkedveltebb salátája a coleslaw. Nemcsak a KFC-ben fogyaszthatod, de otthon is pikk-pakk elkészítheted ezt a végtelenül egyszerű salátát, míg a grillen sistereg a hús és a vendégeiddel beszélgetsz. Na de lássuk is mire van szükség a tökéletes coleslaw-hoz:
Coleslaw hozzávalók:
- 1 db közepes fejes káposzta
- 2 db sárgarépa
- 3 tk só
- 3 dl tejföl
- 3 dl majonéz
- 3 tk mustár
- 3 ek porcukor
- őrölt bors
Káposztasaláta (coleslaw) készítése :
A saláta elkészítését a káposzta külső leveleinek eltávolításával, félbevágásával, majd a legyalulásával kezdjük. Ehhez kell egy picike türelem vagy egy erős férfikéz is jól jöhet adott esetben. Majd a sárgarépákat tisztítás és mosás után sajtreszelőn lereszeljük és az egészet egy tálba téve besózzuk. Ettől egy kicsit meg fog ereszkedni és összébb is esik a térfogata. Kb. negyedóra múlva átmossuk és kinyomkodjuk.
Közben elkészítjük a salátához a szószt. Ami hasonlatos a franciasaláta szószhoz. Azaz a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a porcukrot és a borsot összekeverjük és a káposzta és répa keverékhez adjuk.
Ízesítjük még ha szükséges, sóval, borssal vagy akár porcukorral ízlés szerint és már tálalhatjuk is a kész káposztasalátát a grill husik mellé.
További receptek