A hagyományos tökfőzelék receptje – egyszerűen nagyszerű

hagyományos tökfőzelék recept
Hagyományos tökfőzelék recept: amellett, hogy pofonegyszerű, de savanykás krémességével igazi nyári kedvenc lehet, ha rákapsz az ízére. Nem mellesleg a rostbevitelért is tettél valamit.

A hagyományos tökfőzelék receptje amellett, hogy pofonegyszerű, de savanykás ízével és krémes állagával igazi nyári kedvenc lehet, ha rákapsz az ízére. Nem mellesleg a rostbevitelért is tettél valamit. Érdemes zsenge tökből készíteni ezt a szuperegészséges főzeléket. Most az egyik hagyományos verziót készítettünk el, mutatjuk:

Hagyományos tökfőzelék hozzávalói:

  • 1 kg zsenge gyalult tök (2 db kisebb vagy 1 db nagyobb tök)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 el pirospaprika
  • só, bors, 1/2 csomó kapor
  • 2 ek olaj
  • citromlé vagy ecet

Hagyományos tökfőzelék elkészítése:

A tököket megpucoljuk, majd félbevágjuk és kanállal kikapargatjuk a magjait.

Majd a félbevágott tököket lereszeljük. Egy lábasban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd belereszeljük a fokhagymákat, és még 2-3 percig pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a reszelt tököt és fedő alatt 12-15 percig pároljuk, amíg össze nem esik. Ezután sózzuk, borsozzuk és a kapor felét hozzáadjuk.

Közben elkészítjük a tejfölös habarást: a lisztet a tejföllel csomómentesre elkeverjük és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük egy kis vízzel.

A tejfölös habarást a tökfőzelékhez adjuk és elkeverjük és 1-2 percig rotyogtatjuk, majd a végén hozzáadjuk az apróra vágott kapor másik felét és citromlével ízesítjük.

Bejegyzés megosztása

Nézd meg ezeket is:

Utazás - MindigNő