A grízes tészta egy megosztó étel, van aki imádja, és boldogan nosztalgiázik vele, míg mások ki nem állhatják. De valóban egy tartalmas leves után kiváló másodikféle lehet. Nem mellesleg elég gyorsan el is készül, akár munkából hazaérve, a család elé 20 perc múlva akár tálalhatjuk is.
A kedvelők számára álljon itt eme szuper grízes tészta recept:
Grízes tészta hozzávalók:
- 25 dkg széles metélt tészta
- 15 dkg búzadara
- 1 ek zsíradák
- 1,5 dl forró víz
- só
Grízes tészta elkészítése:
- A zsíradékon elkezdjük lepirítani a búzadarát, lehet hagymahéj színűre vagy zsemleszínűre, kinek hogy szimpatikus. A világos tésztán a sötétebbre lepirított búzadara szebben mutat egyébként.
- Közben felforraljuk az enyhén sós vizet a tészta főzéshez, majd kifőzzük benne a tésztát.
- A tészta főzőlevéből 1,5 dl forró vízzel a lepirított búzadarát felöntjük. (Vigyázva és óvatosan a felcsapódó forró gőz miatt!!) Majd elkeverjük és fedő alatt kb. 1 percig főzzük, addig, amíg a nedvesség elpárolog és a búzadara morzsalékos nem lesz.
- végül a leszűrt tésztát a pirított búzadarához keverjük és porcukorral és barack lekvárral tálaljuk!
Jó étvágyat ehhez a pompás tésztához!
További receptek