Baconbe tekert spárga: a spárgaszezon gyorsan véget ér, áprilistől június végéig tart. Addig is egyetek minél több szuperegészséges spárgát! A spárga jótékony hatásai >>>
Baconbe tekert spárga hozzávalói:
- 500 gr zöld spárga
- 20 dkg szeletelt bacon
a mártogatóshoz:
- 1 pohár joghurt (150 g.)
- metélőhagyma vagy újhagyma zöldje
- kis maréknyi friss kapor
- kevés citromlé
- só, frissen őrölt bors
Baconbe tekert spárga elkészítése:
- A spárgák fás végeit letöröm. (Ott kell eltörni, ahol a legkönnyebben eltörik, persze minél közelebb a vastagabb végéhez.)
- Mivel imádom a sült bacont, ezért 1 spárga 1 bacon arányt használom. 🙂 De mehet kötegelve is a bacon feltekerés.
- Nem szükséges fogvájóval megtűzni, úgy kell fordítani a spárgasípokat, hogy a bacon végén feküdjön a spárga. Fűszerezni sem szükséges, mert a bacontől kellően sós és füstös ízű is lesz.
- A feltekert spárgákat 15 perc alatt 180 fokon pirulásig sütjük.
- A mártogatóst elkészítjük közben.
- A metélőhagymát/újhagyma zöldjét és a kaprot nagyon apróra vágjuk és elkeverjük a joghurtban, majd hozzáadjuk a citromlevet és sózzuk és borsozzuk.
Jó étvágyat!