Baconbe tekert spárga mártogatóssal

Baconbe tekert spárga: a spárgaszezon gyorsan véget ér, áprilistől június végéig tart. Addig is egyetek minél több szuperegészséges spárgát! A spárga jótékony hatásai >>>

Baconbe tekert spárga hozzávalói:

  • 500 gr zöld spárga
  • 20 dkg szeletelt bacon

a mártogatóshoz:

  • 1 pohár joghurt (150 g.)
  • metélőhagyma vagy újhagyma zöldje
  • kis maréknyi friss kapor
  • kevés citromlé
  • só, frissen őrölt bors

Baconbe tekert spárga elkészítése:

  1. A spárgák fás végeit letöröm. (Ott kell eltörni, ahol a legkönnyebben eltörik, persze minél közelebb a vastagabb végéhez.)
  2. Mivel imádom a sült bacont, ezért 1 spárga 1 bacon arányt használom. 🙂 De mehet kötegelve is a bacon feltekerés.
  3. Nem szükséges fogvájóval megtűzni, úgy kell fordítani a spárgasípokat, hogy a bacon végén feküdjön a spárga. Fűszerezni sem szükséges, mert a bacontől kellően sós és füstös ízű is lesz.
  4. A feltekert spárgákat 15 perc alatt 180 fokon pirulásig sütjük.
  5. A mártogatóst elkészítjük közben.
  6. A metélőhagymát/újhagyma zöldjét és a kaprot nagyon apróra vágjuk és elkeverjük a joghurtban, majd hozzáadjuk a citromlevet és sózzuk és borsozzuk.

Jó étvágyat!

Bejegyzés megosztása

Nézd meg ezeket is:

Utazás - MindigNő