MINDINŐ logó

MindigNő

Esküvői helyszínek Magyarországon – 10 szempont, amit feltétlen vegyél figyelembe a választásnál!

esküvői helyszínek magyarország
Esküvői helyszínek Magyarország - Az esküvő az egyik legfontosabb esemény az ember életében. Az esküvőszervezés során a megfelelő esküvői helyszín kiválasztása alapvetően meghatározza a Nagy Nap hangulatát és sikerét.

Esküvői helyszínek Magyarország – Az esküvő az egyik legfontosabb esemény az ember életében. Az esküvőszervezés során a megfelelő esküvői helyszín kiválasztása alapvetően meghatározza a Nagy Nap hangulatát és sikerét. Magyarország gazdag kulturális örökséggel és természeti szépségekkel rendelkezik, amelyek számtalan lenyűgöző esküvői helyszínt kínálnak. A topesküvőhelyszínek oldalon az alábbi megyék esküvői helyszíneit találod:

Esküvői helyszínek Magyarországon:

A topesküvőhelyszínek valamennyi esküvői helyszínét itt találod, esküvői helyszínek Magyarországon: >>> esküvői helyszínek

Mi alapján érdemes esküvői helyszínt választani Magyarországon?

Az esküvői helyszín kiválasztása az egyik legfontosabb döntés, amelyet a párok az esküvőjük tervezése során meghoznak. Ez a döntés meghatározza az esemény hangulatát, stílusát, és számos egyéb részletet is befolyásolhat. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a legfontosabb szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni az esküvői helyszín kiválasztásakor.

mercure hotel tokaj
esküvői helyszínek Magyarország – Mercure Hotel Tokaj

1. Költségvetés – esküvői helyszínek Magyarországon

Az esküvői helyszín kiválasztásánál az egyik legelső szempont a költségvetés. Fontos, hogy már a kezdetektől fogva tisztában legyetek azzal, mennyit szántok a helyszín bérlésére. A költségek sokszor nemcsak a helyszín bérleti díját tartalmazzák, hanem a kapcsolódó szolgáltatásokat is, mint például esküvői vacsorát, italfogyasztást, dekorációt és az esetleges extra felszerelések bérlését.

Érdemes már a legelején tisztázni, hogy ki mit fizet, így később senkit sem érhet nagy meglepetés. Esetenként az örömszülők is beszállnak a büdzsébe. Szállással is rendelkező esküvői helyszín választása ugyan dob az árakon, de spórolni tudtok például azzal, ha szezonon kívül vagy hétköznapon tartjátok az esküvőt. Sok esküvői helyszín ad jelentős kedvezményt, hisz neki is érdeke a kapacitásának minél jobb kihasználása. Ha a násznép vevő a hétköznapi bulira, a megspórolt pénzt máris más fontos dologra költhetitek.

Minden esetben készüljön írásos szerződés/megállapodás a helyszínnel, amelybe minden fontos és kevésbé fontosnak tűnő részlet legyen belefoglalva: esküvői vacsora ára, italcsomag ára, gyerekkedvezmények, az esküvőn résztvevő szolgáltatók (esküvőszervező, zenekar, DJ, ceremóniamester, vőfély, fotós, videós) kedvezményes étkezése, italfogyasztása, az előleg fizetés ideje és százaléka, a lemondás feltételei, biztosított extra szolgáltatások, záróra hosszabbítás díja, dugódíj, felszolgálás díja ha van ilyen pluszban.

2. Az esküvői helyszín kapacitása

Ha kész a pontos vendéglista és a büdzsé is elbírja, jöhet a helyszín adaptációja az igényeitek szerint. Fontos, hogy a választott helyszín megfelelő kapacitással rendelkezzen terem és akár szállás tekintetében. Egy szűkös helyszín kényelmetlen lehet a vendégek számára, míg egy túl nagy helyszín esetében elveszhet az intim hangulat. Gondoljatok a tánctérre is és készítsetek akár helyszínrajzot is az asztalok elrendezésről, a zenekar pontos helyével és az említett tánctér felrajzolásával.

3. Helyszín stílusa és atmoszférája – esküvői helyszínek Magyarországon

Az esküvő stílusának megfelelő helyszín kiválasztása elengedhetetlen. Gondoljátok végig, hogy egy elegáns kastély, egy modern városi esküvőhelyszín, vagy egy rusztikus vidéki tanya illik-e legjobban a tervezett esküvői hangulathoz. A helyszín atmoszférája nagyban hozzájárul az esküvő általános hangulatához.

4. Az esküvői helyszín megközelíthetősége

Az esküvői helyszín földrajzi elhelyezkedése is fontos tényező. Gondoljatok a vendégekre: mennyire lesz nekik kényelmes az utazás? Érdemes olyan helyszínt választani, amely könnyen megközelíthető, és esetleg van a közelben szálláslehetőség azok számára, akik messziről érkeznek, esetleg a korábban említett szálláshellyel rendelkező esküvői helyszínekben is érdemes lehet gondolkodni a saját és a násznép kényelme érdekében.

5. Szolgáltatások és biztosított felszerelések – esküvői helyszínek Magyarországon

Két fő esküvői helyszín típus közül választhatsz: az egyik a vendéglátó egységgel rendelkező étterem vagy szálloda, a másik a rendezvényhelyszín kitelepített cateringgel. Vizsgáljátok meg, hogy a helyszín milyen szolgáltatásokat és felszereléseket kínál. Van-e lehetőség a teljes körű vendéglátásra, vagy külön catering szolgáltatóval kell szerződni? Milyen technikai felszerelések állnak rendelkezésre (hangosítás, világítás, stb.)? Ezek mind fontos kérdések, amelyekre előre választ kell kapnotok.

6. A várható időjárás és az aktuális évszak

Az esküvő tervezett időpontja is befolyásolja a helyszínválasztást. Ha szabadtéri esküvőt terveztek, akkor érdemes figyelembe venni az adott évszakra jellemző időjárási viszonyokat, és gondoskodni a megfelelő alternatíváról rossz idő esetén.

7. Parkolási és közlekedési lehetőségek – esküvői helyszínek Magyarországon

A vendégek kényelme szempontjából lényeges, hogy a helyszín könnyen megközelíthető legyen autóval, és elegendő parkolóhely álljon rendelkezésre. Ha a helyszín tömegközlekedéssel is elérhető, az további előnyt jelenthet.

8. Helyszíni rendezvényszervező jelenléte

Egyes esküvőhelyszínek helyszíni rendezvényszervezőt, esküvőszervezőt is biztosítanak, aki segít a szervezésben és a helyszíni lebonyolításban. Ez nagy segítség lehet, különösen akkor, ha nincs saját esküvőszervezőtök.

9. Vendégek kényelme – esküvői helyszínek Magyarországon

Gondoljatok a vendégek kényelmére is. A már említett ülőhely és tánctéren felül, van-e akár több mosdó (nagyobb látszám esetén) és picit csendesebb tér pihenési lehetőség gyanánt gyermekek vagy idősebbek számára? Különösen fontos, hogy a helyszín akadálymentes legyen, ha mozgáskorlátozott vendégeitek is vannak.

10. A tervezett időpont lefoglalása

Végül, de nem utolsósorban, fontos ellenőrizni, hogy a választott helyszín elérhető-e a tervezett esküvői időpontban. Sok népszerű helyszínt akár egy évre előre is lefoglalnak, ezért érdemes minél előbb biztosítani a foglalást. De az is intő jel lehet, ha túl sok szabad időponttal rendelkezik egy adott esküvőhelyszín.

Esküvői helyszínek Magyarországon

Az esküvői helyszín kiválasztása alapos tervezést és átgondolást igényel. Fontos, hogy minden szempontot figyelembe vegyetek, és a számotokra legmegfelelőbb helyszínt válasszátok ki, amely nemcsak az álmaitoknak felel meg, hanem a vendégeitek számára is kényelmes és emlékezetes lesz.

Bejegyzés megosztása

Legfrissebbek: